ПРОБЛЕМИ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ МОЛОДІ - Ярославська, Лариса; Загородній, Василь (Innovations and Technologies in the Service Sphere and Food Industry, 2020)
Стаття присвячена темі здорового харчування студентської молоді та його складовим. Основною метою проведеного дослідження є аналіз складових раціонального та збалансованого харчування та пошук визначення акцентів свідомого ставлення до харчування у виявленні його основних принципів. Теоретичною й методологічною основою дослідження стали фундаментальні положення теорії харчування, нормативні та законодавчі акти України, наукові публікації та праці вітчизняних і зарубіжних вчених з проблем харчування. Для виконання поставлених завдань в роботі використано: методи наукової абстракції, синтезу, аналізу, систематизації та узагальнення даних. Розглянуто основні підходи до споживання продуктів, максимально збалансованих за основними харчовими речовинами тваринного та рослинного походження. Висвітлюються питання раціонального та збалансованого харчування, основні правила дотримання харчового балансу, а також його вплив на організм людини. Раціональне та збалансоване харчування є невід’ємним компонентом гарного самопочуття та здоров’я молодого покоління. Людина, яка харчується, дотримуючись правил здорового харчування, має переваги: відсутня зайва вага; зникають хронічні хвороби або ж збільшується період ремісії; гарне самопочуття; висока витривалість, стійкість до стресів; з’являється відчуття контролю над власним тілом. Дослідження емпірично підтверджує та теоретично доводить, що проблема здорового харчування – складна і комплексна проблема, яка потребує глибоких знань та навичок у різних областях науки і практики. Результати роботи будуть сприяти вирішенню актуальної проблеми – попередження виникнення та профілактики шлунково-кишкових захворювань молодого покоління та зміцнення загального імунітету студентства через дотримання основ раціонального і збалансованого харчування та вживання якісних продуктів харчування.