РОЛЬ, ФУНКЦІЯ ТА ІННОВАЦІЇ ТУРИСТИЧНО-ІНФОРМАЦІЙНИХ ЦЕНТРІВ В МІЖНАРОДНОМУ ПРОСТОРІ - Примак, Тетяна; Шелухіна, Дар’я (Innovations and Technologies in the Service Sphere and Food Industry, 2024)
Під час проведеного дослідження було здійснено комплексне вивчення ключової ролі та різноманітних функцій, які виконують туристичні інформаційні центри (ТІЦ). Результати цього аналізу виявили широкий спектр можливостей, притаманних ТІЦ для сприяння зростанню та розвитку індустрії туризму. Ця стаття ретельно окреслює глобальний ландшафт діяльності туристичних центрів та впровадження послуг, грунтуючись на міжнародному досвіді, який є цінними орієнтирами для розуміння ключових аспектів і нюансів діяльності ТІЦ. Вивчення успішних практик з різних країн було центральним пунктом, що дозволило визначити ключові елементи, які сприяють ефективності ТІЦ. Ці міжкультурні ідеї не тільки збагачують розуміння найкращих практик, але й підкреслюють адаптивність і універсальність центрів в обслуговуванні унікальних потреб різноманітних туристичних ринків. Міжнародне дослідження показало, що туристичні центри виходять за рамки своєї традиційної ролі простих постачальників інформації; вони також відіграють стратегічну роль у формуванні та керуванні розвитком індустрії туризму. Визнаючи багатогранний характер внеску ТІЦ, це дослідження підкреслює стратегічне значення цих центрів у впливі на туристичну політику, маркетингові стратегії та розвиток напрямків. Спираючись на результати цього дослідження, у статті висуваються конкретні пропозиції та ініціативи, спрямовані на підвищення функціональності та ефективності українських туристично-інформаційних центрів. Ці рекомендації ґрунтуються на успішній практиці, виявленій під час порівнянь досвіду закоржонних ТІЦ, спрямовані на розширення можливостей українських ТІЦ з метою використання глобальної інформації для локального впливу. Підсумовуючи, дослідження не лише підкреслює важливість ТІЦ як динамічних суб’єктів у туристичній екосистемі, але й слугує каталізатором для сприяння постійному вдосконаленню та інноваціям в українському туристичному ландшафті. Застосовуючи найкращі міжнародні практики та пристосовуючи їх до місцевого контексту, українські ТІЦ можуть позиціонувати себе як невід’ємний драйвер сталого зростання та успіху національної індустрії туризму.